Ako ukladať oblečenie do skrine

Máte vo svojej šatníkovej skrini veľa oblečenia? Niekedy to tam vyzerá, ako by tam spadla bomba? Je na vás ako si budete udržiavať poriadok s oblečením vo vašej skrini. Niekto má v skrini katastrofu, iní zase pekné kôpky roztriedené podľa typu oblečenia. Medzi ktorých ľudí patríte? Ak ste v tej prvej skupine ľudí, určite by som vám odporučila urobiť si poriadok. Nájdite si nejaký voľný deň a venujte sa len skladaniu a ukladaniu vášho oblečenia do pekných a uhladených kôpok. Pekne uložené oblečenie v skrini vám zaručí, že vaše oblečenie nebude pokrčené, keď si ho budete chcieť na seba obliecť. Oblečenie musí byť čisté, vypraté a vysušené.

vypraté oblečenie

Len tak ho môžete odložiť a pekne poupratovať do vašej šatníkovej skrini. Nikdy do skrini neukladajte polosuché oblečenie. Vaše oblečenie vám môže v skrini splesnivieť a znehodnotiť. Navyše môže mať aj zápach, o ktorý nemáte záujem. Aby vaše oblečenie bolo voňavé aj po vybratí zo skrini, používajte pri praní vhodnú aviváž. Aviváž mu dodá potrebnú sviežosť a vôňu.

Majte vo svojom šatníku prehľad. Ak je letné obdobie, zimné veci odložte niekde vyššie do skrine a vpredu si nechajte to oblečenie, ktoré budete nosiť v lete. Ak je zimné oblečenie, tie letné odložte do rôznych úložných boxov na vrch skrine. Úložné boxy sú veľmi praktické práve, keď chcete uskladniť väčšie množstvo oblečenia na iné obdobie. V skrini bude vyzerať uložené a nebudete sa báť rozhádzaného oblečenia.

neuložené veci

Niektorí ľudia sú dosť leniví na odkladanie si svojho oblečenia. Po vyzlečení si ho len odhodia na zem vo svojom byte alebo rodinnom dome. Pri častom odhadzovaní na zem si vytvoria kôpku, ktorú sa im nechce nikdy odložiť do skrine alebo dať oblečenie na vypratie. Hovorí sa im bordelári. Patríte medzi nich alebo si radšej pekne uložíte svoje oblečenie? Pekne uložená skriňa a v nej oblečenie je základom spokojného života. Mali by ste si vyčleniť aspoň jeden deň v týždni, kedy všetko oblečenie pekne poukladáte na kôpky. Pocit z dobre vykonanej práce vás pohltí.